Werkervaring & Specialisaties

Werkervaring als Paraveterinair

December 2019 – heden
Freelance Paraveterinair
DAP Tilburg
C. Ritsema

Augustus 2020 – Oktober 2020
Freelance Paraveterinair
Dierenkliniek Breda
N. de Weerd

Juni 2020 – Oktober 2020
Freelance Paraveterinair
Dierenkliniek Nederlandplein
M. van Strien

Juni 2020 – Augustus 2020
Freelance Paraveterinair
DAP Auwerda
L. Auwerda

November 2019 – Mei 2020
Freelance Paraveterinair
DAP de Hespelaar
A.Boer

April 2020 – Juni 2020
Freelance Paraveterinair
Dierendokters Den Bosch
L. Oerlemans

Opleidingen

2011-2015
Prins en tuin college
MBO
Paraveterinair niveau 4

2008-2011
De Nassau
Middelbaar onderwijs
Mavo diploma

Nascholing en cursussen

Als freelance paraveterinair werk je verschillende dierenartspraktijken, met elk hun eigen werkwijze en apparatuur. Ik hecht veel waarde aan nascholing en cursussen om mijn inzetbaarheid optimaal te houden. Ik blijf ook continue op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de veterinaire wereld. Op die wijze kan ik snel inspelen op de nieuwe situatie en kan de klant optimaal profiteren van mijn inzetbaarheid.

Tijdens mijn loopbaan als paraveterinair heb ik verschillende nascholingen en cursussen gevolgd waar ik nog steeds dagelijks profijt van heb.

Hieronder ziet u een overzicht van de nascholingen en cursussen die ik gevolgd heb:
– Anesthesiologie: monitoring van de patiënt PEGD
– Dermatologie PEGD
– Team, training en communicatie St. Anna-advies
– On/en-offline klanten communicatie PEGD

logo van sint anna advies voor ZZParavet
Team, training en communicatie
logo van wellant voor ZZParavet
Cursus voeding

Specialisaties

Naast het volgen van nascholingen en cursussen heb ik enkele specialismen ontwikkeld zoals; diploma hondentrimmen en voedingsconsulente voor honden en katten.

Bij elke praktijk waar in heb gewerkt, is mij opgevallen dat veel eigenaren problemen hadden met het onderhouden van de vacht van hun huisdier. Vaak omdat de kennis over de juiste dagelijkse verzorging die hierbij komt kijken ontbrak maar ook medische oorzaken lagen hieraan ten grondslag. Ik begon de huid en vacht steeds interessanter te vinden. Zo besloot ik in 2016 om de opleiding hondentrimmen te volgen. Na het behalen van mijn diploma ben ik mijn eigen hondentrimsalon vanuit huis begonnen, Hondentrimsalon Wennes.

De combinatie van de kennis over de vacht en de medische kennis, levert mij dagelijks voordelen op bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden.

Als paraveterinair weet ik ook dat de voeding van onze huisdieren erg veel invloed heeft op de conditie van de vacht van onze huisdieren. De keuze ook mijn diploma honden en katten voedingsconsulente behalen, was vervolgens een logische keuze. Begin 2019 heb ik mijn diploma gehaald en mag ik mij officieel voedingsconsulente van Royal Canin noemen.

Met de behaalde diploma’s honden trimmen, voedingsconsulente en paraveterinair onderscheid ik me van andere paraveterinairen.

Logo van PEGD voor ZZParavet
Nascholing Paraveterinair
logo van een royale canin certificate voor voedingsconsulente
Voedingsconsulente van Royal Canin

logo van ZZParaveterinair een freelance paraveterinair

Team ZZParavet tot uw dienst!

You will find physicians, assistants and compassionate staff enthusiastic and committed.

Joanna Elmi-Nooijen de freelance paraveterinair van ZZParavet
trotse eigenaresse

Joanna Elmi-Nooijen

Trotse eigenaresse van ZZParavet, waarnemend dierenartsassistente. met de specialisaties hondentrimmen en veterinair voedingsconsulente voor honden en katten. 

Hier wordt aan gewerkt

Nieuwe leden snel te zien op ZZParavet, houd ons in de gaten!!

Wat zeggen anderen over ZZParavet?

Lees hier de ervaringen van onze klanten!

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Welke werkzaamheden voert een paraveterinair uit?

De werkzaamheden die dagelijks uitgevoerd worden als dierenartsassistente kunnen per praktijk nogal verschillen. Zo heb ik ervaring opgedaan in dierenartspraktijken waar nog gewerkt wordt met een ontwikkelaar voor het maken van röntgenopnames en waar injectie anesthesie gebruikt wordt. Er zijn ook dierenartspraktijken die graag meegaan met de nieuwste ontwikkelingen in de veterinaire wereld. Zo zijn er dierenartspraktijken die gebruik maken van digitale röntgenopnames en gebruik maken van inhalatie anesthesie. De werkzaamheden als dierenartsassistente zijn per praktijk verschillend in de uitvoering. Mocht je meer willen weten over de verschillende werkwijze per praktijk, kunt u hier meer over terug vinden op mijn blog; Geen praktijk en dag is hetzelfde!

Hieronder een kort overzicht van de taken die ik heb uitgevoerd in verschillende dierenartspraktijken:

  • Baliewerkzaamheden (telefoon, agendabeheer, nazorg bespreken, voorlichting medicijngebruik e.d.)
  • Paraveterinair consultaties (nacontrole operatie patiënten, gewichtscontroles, puppy/kitten consulaties)
  •  Apotheekbeheer
  • Voorraadbeheer
  • Voorbereiding OK patiënten
  • Opname
  • Assisteren consultaties en bij operaties
  • Labaratoriumwerkzaamheden
  • Uitvoeren van gebitsbehandelingen honden/katten